Kuva: Sami Tirkkonen

”Soittamisessa kuuluu olla iloa leveällä rinnalla”, julistaa Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen juuri nimetty professori Atso Almila. Tähän luottaa myös Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri, jonka riveissä moni suomalaisen musiikin tekijä on ottanut ammatilliset ensiaskeleensa.

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on satapäinen, opiskelijoista koostuva orkesteri, joka muuntautuu tarvittaessa myös oopperaorkesteriksi tai sinfoniettaksi. Sen päätarkoitus on tarjota opiskelijoille opintoihin kuuluva vuosittainen orkesterisoittokokemus.

Almilan mukaan orkesteri palvelee myös laajempaa yhteiskunnallista tarkoitusta. ”Suomessa musiikinopetuksesta on unohtunut soittamisen ilo ja vapaaehtoisuuden idea. Huippuja ei saisi jättää nuorena työskentelemään yksin, vaan on päästävä aikaisin yhdessä tekemisen makuun.”

Atso Almila uskoo Sibelius-Akatemian voivan toimia tässä suunnannäyttäjänä ja asiantuntijana. Muun muassa Radion sinfoniaorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa koulutusyhteistyötä tekevä sinfoniaorkesteri onkin Sibelius-Akatemian arvojen lähettiläs maailmalla. ”Haluamme tuoda musiikkiin intoa ja tahtoa, laadusta tinkimättä."

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri esiintyy Sibafestissä Mikko Franckin johdolla 1. helmikuuta. Lue lisää konsertista täältä!