Viidettä kertaa järjestetty Sibelius-Akatemian festivaali Sibafest houkutteli lähes 8 000 kävijää 35 eri tapahtumaan Helsingin Musiikkitaloon ja lähialueiden kirkkoihin. Kahdeksanpäiväinen, Sibelius-Akatemian toimintaa laajasti esitellyt festivaali järjestettiin 25.1.–1.2.2014.

– Konserteissa salien täyttöaste oli aiempia festivaaleja selvästi parempi: täysiä katsomoja oli runsaasti ja kaikki tapahtumat keräsivät tasaisesti yleisöä. Muun muassa Sibafestin avajais- ja päätöskonsertit Musiikkitalon konserttisalissa olivat täynnä. Vaikka tapahtumia oli vähemmän kuin viime festivaalilla kaksi vuotta sitten, yleisö löysi ne entistä paremmin, summaa Sibafestin vastaava tuottaja Hans Tinell.

Festivaali esitteli Sibelius-Akatemian toiminnan kirjoa yli musiikinlajien ja akatemian osastorajojen. Lavalle nousivat niin Sibelius-Akatemian entiset ja nykyiset opiskelijat kuin opettajatkin. Tähtivieraina avajaiskonsertissa loistivat jazzin amerikkalaislegendat John Scofield ja Jim McNeely , ja päätöskonsertin huipensi Mikko Franckin johtama Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri. Ohjelmasuunnittelijoina vierailivat myös presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi.

– Sibafest toi aiempaa laajemmin esiin Sibelius-Akatemian monipuolisuuden. Kokeilimme ensimmäistä kertaa erilaisia konserttimuotoja ja uusia yhteistyötapoja Taideyliopiston muiden akatemioiden kanssa. Haastattelutuokiot vieraiden kanssa saivat myönteistä palautetta. Huippuhetkiä oli monta, ehkä huikeimpana Igor Stravinskyn Kevätuhrin loistelias esitys päätöskonsertissa, sanoo Sibafestin taiteellinen johtaja Gustav Djupsjöbacka.

Sibafest on vakiinnuttanut asemansa Helsingin keskitalven tapahtumakentällä.

– Yleistuntuma on, että festivaali näkyi aiempaa paremmin niin kaupungilla, Musiikkitalossa kuin sosiaalisessa mediassakin, Tinell sanoo.

Seuraavan Sibafestin suunnittelu on käynnistymässä. Festivaali ajoittuu alkutalveen 2016. Taiteellinen johtaja valitaan myöhemmin.

Lisätietoja: Tuottaja Hans Tinell hans.tinell@siba.fi, puh. 040 710 4318

www.sibafest.fi
www.facebook.com/Sibafest
www.twitter.com/Sibafest