Keskiviikko-iltana 29.1. Musiikkitalon Sonore-salissa kuultiin todellinen yllätyskonsertti Tarja Halosen ja Pentti Arajärven musiikkitoiveiden pohjalta. Kerromme nyt, mitä salaista ja yllättävääkin musiikkia presidenttipari oli toivonut "Spotify-listalleen".

Konsertin ensimmäinen puolisko koostui Sibelius-Akatemian opiskelijoiden esityksistä. Tällöin kuultiin Joutsenlampea pianolla, otteita Puccinin ja Verdin teoksista sopraanon ja pianon voimin, sekä jazzklassikoita fonista, pianosta, bassosta ja rummuista koostuvan kvartetin tulkitsemina.

Ayane Matsuura sekä Elizaveta Samsonova esittivät Tarja Halosen ja Pentti Arajärven toivekonsertissa pianolla sarjan Tšaikovskin Joutsenlampi-baletista. Japanilainen Matsuura ja venäläinen Samsonova opiskelevat Sibassa klassista pianoa, ja kysyttäessä syytä Suomeen tuloon, vastaus tulee yhteen ääneen: pianomusiikin Professori Erik T. Tawaststjerna. Kaksikko oli vaikuttunut Tawaststjernan vierailuista kotimaissaan, ja hakeutunut opiskelemaan akatemiaan vuonna 2011. Nuoret pianistit toivat kansainvälistä maustetta Tarja Halosen ja Pentti Arajärven kokoamaan konserttiin, jossa lavalla kuultiin monipuolinen kirjo eri musiikkityylejä. Alkupuolen klassisista piano- ja oopperateoksista siirryttiin jazziin, josta jatkettiin tauon jälkeen tunteikkaalla kitaramusiikilla. 


Konsertin toisella puoliskolla lavalle asteli myös "illan ainoaksi pelimanniksi" itseään tituleerannut Sauli Heikkilä eksoottisen hevosenpääsellon kanssa, jonka Halonen ja Arajärvi ovat lahjoittaneet aikoinaan Sibelius-Akatemialle. Heikkilä esitti Suomessa harvinaista mongolialaista kurkkulaulua, kera Maija Pokelan konserttikanteleen.

Konsertissa kuultiin vielä mustalaiskansanlauluja, sekä työväenlauluja kansalaissodan ajoilta. Mahtipontisen punalauluesityksen aikana myös yleisö intoutui yhteislauluun. Loppuhuipennuksena lavalle asteli noin kolmekymmentäpäinen joukko Siba Folk Big Bandin muodossa. Vaikuttava esitys ei liene jättänyt ketään kylmäksi, ja jopa illan kunniavieraat olivat silminnähden liikuttuneita.