Sibafestin teeman mukaisesti 27.1. Musiikkitalolla keskusteltiin elämän valinnoista. Ensimmäisessä keskustelussa omista ratkaisuistaan kertoi muusikko, laulaja, kouluttaja, joogaohjaaja, "äänenrakentaja" – moniosaaja - Pia Skibdahl. Hän toimi oopperan ja musiikkiteatterin parissa kymmenisen vuotta. 1990-luvulla Skibdahl teki rohkean valinnan ja vaihtoi lavat, maskit ja draaman varhaisgregorianiikkaan.

Kuten usein, elämän suuriin käänteisiin tarvitaan yksi pysäyttävä kokemus. Pia Skibdahlille se oli ranskalaisvenäläisen Iegor Reznikoffin laulu Rauman keskiaikaisessa kivikirkossa. Tuon kokemuksen perusteella Skibdahl jätti ooppera- ja musiikkiteatterilavat.

"Minua on aina kiinnostanut ääni, ja halusin palata aivan laulun alkulähteille, liikkua musiikissa syvyyssuunnassa. Halusin tutkia yhtä ääntä ja palata yksinkertaisuuteen. Minulla kesti todella pitkään ennen kuin taas palasin takaisin oopperan pariin, nykyisin nautin siitä kovasti!"

Skibdahl kuuli elämänsä mullistavan konsertin kesällä ja jo syksyllä hänellä oli ensimmäinen siihen pohjautuva konsertti. Tänään nainen tunnetaan muun muassa työelämäkouluttajana, ja hän on kiinnostunut myös äänen parantavasta voimasta.

"Rakkainta itselleni on edelleen klassinen sinfoniamusiikki, ja myös hiljaisuus on minulle todella tärkeää. Nykyisin olen kovin kiinnostunut ääneen liittyvistä erilaisista soveltavista mahdollisuuksista – muun muassa äänen parantavasta voimasta. Työelämäkin kaipaa keinoja rauhoittaa mieltä kiireisessä maailmassa ja tietoisuustaidot ovat kovasti pinnalla nykyään", hän toteaa.

Kuinka suuriakin ratkaisuja elämässään tehnyt Skibdahl rohkaisee ottamaan merkittävän askeleen ja toteuttamaan unelmiaan?

"Rohkaisisin seuraamaan omaa intuitiotaan – sitä, mitä sydän sanoo!"